Inom ramen för samarbetet med chefsnätverket Close har jag bidragit med ett blogginlägg om fenomenet att antalet personer i ledande ställning som bloggar växer.

Inlägget finns att läsa på CloseForum. För att läsa hela texten måste man registrera sig som medlem (kostnadsfritt). Utdrag:

Det finns flera skäl men det viktigaste är nog att man genom en blogg kan tala direkt till sina intressenter – vare sig de är kunder, samarbetspartners eller väljare – utan att behöva gå genom pressmeddelanden och media. Sedan är min övertygelse också att många chefer är väldigt duktiga på att uttrycka sig verbalt, och i bloggen funnit ett verktyg för att få utlopp för den egna skrivarlusten. — Även om jag tycker att företags- och chefsbloggar är en bra idé så måste man vara väldigt försiktig när man börjar använda ”bloggvapnet”. Att blogga innebär att man når en väldigt stor potential läsarkrets, inte minst för att bloggplattformen som sådan är väldigt sökoptimerad och rankas väldigt högt av sökmotorernas rank. Att bloggandet är så pass kraftfullt innebär att man måste vara väldigt medveten om hur man uttrycker sig, vilka ämnen man bloggar om och huruvida man tillåter kommentarer eller ej.