Vi har bytt lösning för vår RSS-feed och använder oss numera av FeedBurners eminenta tjänst (numera en del av Google).

Feedburner-RSS-Feed-Flöde-Lerdell-Omvärldsbevakning

Vårt nya RSS-flöde är:

http://feeds.feedburner.com/omvaerldsbevakning.

Du som redan prenumerar på detta flöde måste ändra dina inställningar i din RSS-läsare för att bli uppdaterad när nya blogginlägg publiceras.

RSS är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar automatiskt till en webb- eller RSS-läsare, och lämpar sig väldigt väl för att hålla sig uppdaterad genom att prenumerera på mediesajters och bloggars flöden.

Det är dock viktigt att förstå att RSS inte räcker till för en seriös omvärldsbevakning av Internet eftersom den absoluta merparten av resurser på Internet inte täcks av RSS. Fråga oss gärna om du vill veta mer om hur en komplett internetbevakning bör gå till. (Läs mer om hur vi genom samarbeten kan åstadkomma en komplett internetbevakning.)

Jag vill också passa på att understryka att vi gör hela vår omvärldsbevakning tillgänglig via unika RSS-flöden för varje enskild kund, där kunden får all sin bevakning av media, bloggar, konkurrenter, myndigheter, events, opinionsbildning, etc kontinuerligt levererad i sin RSS-läsare och där den infångade information är sökbar.

IDG och Fredrik Wass har publicerat en utmärkt guide för den som vill veta mer om vad RSS är något: Revolutionera ditt surfande med RSS. Rekommenderad läsning.

PS. Wass nämner en del läsare, en lista vi vill komplettera med Newsgators FeedDemon – en gratis läsare som är mycket användbar.

FeedDemon-RSS-läsare-omvärldsbevakning-RSS-Reader