Väl medveten om att vår Public Service inte ska räknas till offentlig sektor i termer av statsradio eller statstelevision, kan jag – som storkonsument av framförallt SR P1 – inte avstå från att kommentera de senaste SR-turerna från ett omvärldsperspektiv. (Jag kommer helt enkelt ta mig friheten att kommentera Public Service inom ramen för denna blogg framöver.)

DNs radiokritiker – tillika Örnätare – Marie-Louise Samuelsson, sa i Ekot om SRs nytillträdde VD Kerstin Brunnberg att “hon

[är} en tydlig public servicejournalist. Hon har ett föredömligt intresse för utrikesbevakning och omvärldsbevakning. Det är en av public serviceradios väsentligaste uppgifter”

Ytterligare ett exempel på att termen omvärldsbevakning intar nya (nåja) domäner. Jag håller delvis med men menar för egen del att omvärldsbevakning är ett mycket vidare begrepp än mediebevakning – och att en god omvärldsbevakare skall sträva efter ett fånga ett skede före media, men även fånga händelser som aldrig får utrymme i mediarapporteringen men är av stor vikt för den egna verksamheten ändå.